Kokosmazariner

Igår bakade jag mazariner för första gången. Spännande. Jag fyllde dem med kokos, hallon och choklad istället för mandelmassa. Riktigt goda blev de, och det var inte alls svårt att göra!

 


Till ca 17 mazariner:

Mördeg:
100g smör
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
½ ägg

Fyllning:
50 g smör
1-1½ dl socker
1 stort ägg (eller så tar du 1 mindre ägg och andra halvan av ägget du använde till mördegen, det gjorde jag!)
25-50g mörk choklad, hackad
2 msk hallonsylt
drygt 2½ dl kokosflingor

Glasyr:
2 dl florsocker
1½ - 2 msk vatten
1 msk vaniljsocker


Arbeta samman alla ingredienser till mördegen med fingertopparna. Låt vila kallt ca 1 timma. Klä sedan aluminiumformar med degen.


Till fyllningen blandar rör du först smör och socker. (Här blir det enklare om smöret är mjukt!) Tillsätt ägg, choklad, sylt och kokos. Häll fyllningen i formarna.


Grädda i 175-200 graders ugnsvärme ca 15 minuter. Medan kakorna gräddas rör du ihop alla ingredienser till glasyren.


När mazarinerna svalnat glaserar du dem med glasyren. Klart!


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback


RSS 2.0