Mandelmorotskaka

Här kommer ett av mina favoritrecept på morotskaka. Denna innehåller finmald mandel och blir supersaftig!

Till en kaka, ca 10-12 bitar:

200 g morötter
200 g mandel, skållad och skalad
1 msk kanel
1tsk kardemumma
4 ägg
1 krm salt
2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl (kan bytas ut mot 1 1/4 dl potatismjöl för en glutenfri kaka)

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv morötterna, kör mandeln i matberedare tills den blir till ett smul. Vispa äggvitor och salt till en fast maräng. Vispa gulor och socker till en luftig smet. Blanda mandel och mjöl, rör ner detta i äggulorna. Rör i morot och kryddorna. Vänd i äggvitan. Smörj en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.


Topping till en kaka:

200 g philadlephiaost

1-2dl florsocker

90g mjukt smör

1msk vaniljsocker

limeskivor till garnering

Vispa ihop ingredienserna till toppingen med en elvips och bred den över kakan. Garnera med skivor av lime.

 

Lycka till!

Originalreceptet kommer härifrån, och sedan har jag ändrat om det efter smak och tycke! ;]

 


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback


RSS 2.0