Ost och broccoli

En dag hade vi både mögelost och broccoli hemma. Då svängde jag ihop denna sås som jag serverade med pasta. Det blev toppen!

 

Till två personer:

250 g djupfryst el färsk broccoli
1 nypa salt
1 msk smör el margarin
1 msk vetemjöl
75 g smulad ädelost
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl riven ost

Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blivit knappt mjuk ca 4-5 min och låt den rinna av.

Smält smör i en kastrull och rör ner mjölet. Tag kastrullen från värmen och blanda ner ädelost.

Ställ kastrullen på värmen och späd med mjölken, lite i sänder och koka såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar.

 

Lägg ned broccolin och låt den bli varm. Servera med pasta och kanske ketchup? Eller smulad ädelost? Ta vad du vill, då blir det bäst!

 


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback


RSS 2.0