Cheesecake med choklad


För några veckor sedan bjöd jag över två vänner på denna superenkla cheesecake, men i rund form och med digestivebotten! 


Choklad & Vaniljcheesecake:

Digestivekex (ungefär 3 dl smulor)
Smör (75 g)

400 g philadelphiaost
1 dl socker
2 msk mjöl
3 tsk vaniljsocker
1 äggvita
1 äggula
100 g smält choklad

Mixa digestivekex och smält smör. Tryck ut i en rund form och grädda 10 minuter. Rör ut osten med sockret. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. Separera äggvitan från gulan och rör i dem en i taget. Häll smeten i och ringla över den smälta chokladen. Dra ut chokladen med en kniv så att kakan blir lite marmorerad. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.





Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback


RSS 2.0