Banankaka
Idag provade vi på ett nytt banankakarecept! Resultatet? Supergott ♥
Ingredienser:
50 g smör
2-3 mogna bananer
1 ½ dl strösocker
1 ägg
4 msk grädde
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpuler
½ tsk bikarbonat
3 msk kakao
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smällt smöret och låt svalna.
Mosa 2 bananer med sockret. Rör i ägg, smör och grädde. Blanda vetemjöl, bikarbonat och bakpulver och rör ned i smeten. Häll en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda i kakao.
Rör ned kokos och vaniljsocer i den ljusa smeten. Varva den ljusa och den mörka smeten i din form. Skiva eventuellt en tredje banan ovanpå kakan. Strö över 2 msk kokosflingor.
Grädda kakan under ca 30 minuter i mitten av ugnen!
Receptet kommer från boken "Två systrars söta"
Kommentarer
Trackback